Referat: KSF Prespa Birlik - ÖT Smygehuk FF

KSF Prespa Birlik 2-1 ÖT Smygehuk FF (1-0)

2-1 Mattias Jönsson (Emir Rozajac) 89 min

Varningar
Emir Rozajac 28 min
Mattias Jönsson 61 min

ÖT Smygehuk förlorade mot obesegrade Prespa Birlik med 2-1. Segern var rättvis och jag kan lugnt påstå att Prespa Birlik är seriens bästa lag! Vi fick snabbt erfara att det skulle bli en tuff match. Redan i den 2:a minuten hittar Prespa in bakom vår backlinje och en forward kommer fri med Izzettin Adigüzel och rundar honom men otroligt nog så lyckas Prespaspelaren träffa burgaveln när hela målet gapade tomt. Istället kom Prespas utdelningen redan i minuten efter. I den 3:e minuten kommer en Prespaforward en mot en med Michael Nilsson i vårt straffområde. Prespaspelaren viker snabbt av åt vänster och avlossar en kanon som Izzettin Adigüzel inte har en chans på till 1-0. Mardrömsstart! Prespa har stort bollinnehav under första halvlek och spelar en snabb fin vägvinnande fotboll. Men i den 31:a minuten slår Johan Hellström en fin genomskärare till Oliver Oliveros som sprintar förbi försvararen och lobbskjuter in 1-1 över den utrusande målvakten. Trodde vi... Den assisterande domaren vinkar avvärjande för offside, mycket tveksamt. I den 34:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin reflexräddning på ett skott från nära håll. I den 36:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fantastiks insats med sin dubbelräddning från skott från nära håll. I den 44:e minuten slår Mattias Jönsson ett långt inlägg som Prespas målvakt går ut och missbedömmer och en fri Johan Hellström på bortre stolpen nickar mot mål men en försvarare lyckas på något sätt få upp ett knä och freda sitt mål. Ytterst nära kvittering där. 1-0 underläget står sig till paus och i halvtid byts Axel Andersson ut till förmån för Robin Mårtensson. ÖT Smygehuk flyttar upp sitt spel i den andra halvleken och vinner dueller och pressar högre. Spelet blir klart mycket bättre än i den första halvleken. I den 60:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fantastisk räddning på ett volleyskott från 7-8 meter. I den 65:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark 30 meter från mål. Gustav Lindquist går fram och slår en perfekt chip över muren till en framstormande Emir Rozajac som från nära håll drar till på volley men målvakten gör en fin räddning. I den 70:e minuten tar Prespa sig fram i vårt straffområde på sin vänsterkant och Prespaspelaren skjuter men skottet tar i stolpen och studsar rakt ut till en lagkamrat som bara kan raka in 2-0. Ridå ner? Nej då. ÖT Smygehuk gör ett sista försök att komma ikapp och ändrar uppställning till 3-4-3 där vi flyttade upp försvararen Mattias Jönsson som center. Och det blev utdelning direkt. I den 74:e minuten släpper Philip Marklund bollen perfekt till Oliver Oliveros som rycker mot målvakten och prickskjuter bollen rakt upp i nättaket. Den andra assisterande domaren står ofattbart med flaggan uppe och vinkar för offside. Till och med när Oliver tar emot bollen så har han två Prespaförsvarare nedan för sig! ÖT Smygehuk gav inte upp trots två tveksamma bortdömda mål. I den 87:e minuten slås bollen på djupet mot Johan Hellström som kommer fri med den utrusande målvakten och Johan försöker lobba bollen över målvakten men målvakten sträcker upp händerna och räddar bollen, utanför straffområdet. Målvakten blir korrekt utvisad men vill inte lämna planen och klockan tickar iväg till minut 89 innan ÖT Smygehuk får slå sin frispark. Gustav Lindquist slår som brukligt är frisparken men den stannar i muren och går ut till vänster i straffområdet där Emir Rozajac snappar upp bollen och slår ett inlägg mot bortre stolpen där en fri Mattias Jönsson dyker upp och kan bredsida in reduceringen till 2-1 på volley. Detta var Mattias 2:a seriemål i år. Tyvärr kom vi inte närmre en kvittering. I nästa match väntar BK Flagg på Smygehamns IP på torsdagen den 16:e juni klockan 19:00.